Rosebery House

Paul Archer Design, London, 2019

 

715-dsc_1947-hdr-edit 

    Download Original

  • 715-dsc_1947-hdr-edit    
  • 715-dsc_1919    
  • 715-dsc_1937-hdr    
  • 715-dsc_1979-edit    
  • 715-dsc_2039    
  • 715_rear_elevation    
  • 715_section_aa    
  • 715_existing_gf_plan    
  • 715_proposed_plan    
  • 715_concept_axo    

We replaced the existing conservatory, which was cold and drafty and had to be updated

The clients had just re-done their kitchen including new large format tiles throughout. Part of the brief was not to disturb the floor. To avoid any works to the existing (shallow) foundations or underpinning, our suggestion was to place new supporting columns outside the footprint of the conservatory.

This way we saved the existing floor and created the effect of a floating roof. This effect is supported by the band of glass between the existing house and extension roof. The roof itself features a circular roof light, adding a sculptural quality and together with external columns, gives the project a timeless mid-century modern look.

Photography by Paul Archer Design

Data

  • Begun: Nov 2018
  • Completed: Sep 2019
  • Floor area: 195m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £250,000
  • Funding: Private
  • Tender date: Mar 2018
  • Procurement: JCT MWD 2016
  • Address: Rosebery Road, London, N10, United Kingdom

Professional Team

Suppliers