Forest Beacon

Invisible Studio, Bath, 2019

 

_dsc1760-2 

    Download Original

  • _dsc1760-2    
  • _dsc1743    
  • _dsc1799    
  • _dsc1646_copy    
  • _dsc1661    
  • _dsc1745    
  • _dsc1801    
  • img_0719    
  • _dsc1804-2    
  • _dsc1828-2    
  • _dsc1859-2    
  • _dsc1861    
  • 84c0ebf7-46a0-4455-a24b-6965b487e3bb_2    
  • _dsc1672    
  • _dsc1806-2    
  • _dsc1835    

A new 'entrance' for the Holburne Museum and the Forest of the Imagination Festival 2019 that was designed to promote ideas about sustainability and reuse of material

The structure was made from one 'complete' Oak Tree and no other material and no mechanical fixings, being held together with hand hewn Oak pegs, The Tree was grown by Invisible Studio and removed as part of their forest management plan. The structure has been designed to be made and disassembled with zero wastage, and the timber has since been used elsewhere.

The structure was designed to highlight the festival, and draw people to the Holburne from the centre of Bath, acting as a way-finding device. It 'stacks' together allowing simple assembly and disassembly.

Photography by Colin Hawkins

Data

  • Begun: Jul 2019
  • Completed: Jul 2019
  • Floor area: 16m2
  • Sector: Arts and culture
  • Total cost: £5,000
  • Funding: Arts Council/Forest of the Imagination
  • Tender date: Jul 2019
  • Procurement: Negotiated
  • Address: Bath, United Kingdom

Professional Team

Suppliers