Barnes House

Fallon Architects, London, 2020

 

aj4 

Photography by Radski Photo Studio     Download Original

  • aj4    
  • aj2    
  • aj1    
  • aj3    
  • aj6    
  • aj5    
  • aj7    

Obtaining a view of the river, without overlooking neighbours, set out an interesting geometry for this roof extension

The property is located near the River Thames but views of the river were not possible due to the orientation of the building. With restrictions on glazing on the side elevation, a solution was found when extending the loft that allowed views to the front whilst staying within permitted planning rules.

This light filed loft extension offers maximum light, views and privacy and is a joyful space for the occupants. Also a dark, underused basement was transformed by lowering the central floor area only, thus avoiding the disruption and cost of underpinning the existing foundations.

Annual CO2 emissions data (requested in kg/m2/year) was not provided.

Data

  • Begun: Dec 2018
  • Completed: Jan 2020
  • Floor area: 67m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £187,000
  • Funding: private
  • Tender date: Aug 2017
  • Procurement: JCT
  • Address: Barnes, London, SW13, United Kingdom

Professional Team

Suppliers