House sales pavilion

shedkm, Cambridgeshire, 2020

 

shedkm_-_house_sales_pavilion_04_c_simon_bray 

Photography by Simon Bray     Download Original

  • shedkm_-_house_sales_pavilion_04_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_02_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_03_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_10_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_01_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_09_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_13_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_11_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_05_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_06_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_07_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_08_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_12_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_14_c_simon_bray    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_01_site_plan    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_02_floor_plan    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_03_roof_plan    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_04_front_and_rear_elevations    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_05_long_elevation    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_07_context_elevations    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_08_detail_study    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_09_pavilion_diagram    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_cgi_03_northbank_c_shedkm    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_cgi_01_inholm_c_shedkm    
  • shedkm_-_house_sales_pavilion_cgi_02_northbank_c_shedkm    

shedkm’s brief was to create a building that personifies the House by Urban Splash brand

Our design response uses a bold, graphic outline of primary geometry, making the stand-alone pavilion so recognisable, there is little need for signage beyond it. Instead, wherever a pavilion appears across the UK, the building becomes the brand.

Constructed from black-painted radiata pine CLT (with an outer layer of Larch for extra durability), and an exposed timber interior, the pavilion will provide a state-of the-art combined reception and multi-media exhibition space, alongside a remote workspace and sales suite. Within the Northstowe pavilion, homebuyers will be able to explore the homes coming up for completion at Inholm, delve into the rich history of the location, and explore the future vision for the contemporary Fenland village, via a combination of touchscreen displays, virtual reality, architectural models and bespoke publications.

Championing the sustainable vision of House by Urban Splash, the pavilion has been designed and engineered to produce zero fabrication waste. Continuing its light environmental touch, its structural components are prefabricated, and can be delivered by a single truck, and assembled in under a week.

Designed flexibly, to remain in situ for up to five years, the stand-alone timber structures can be fully retrofitted and repurposed, or disassembled and rebuilt in a new location, making each one 100% recyclable.

Annual CO2 emissions data was not provided.

Data

  • Begun: Jun 2020
  • Completed: Jul 2020
  • Floor area: 75m2
  • Sector: Retail
  • Total cost: £100,000
  • Funding: House by Urban Splash x Homes England x Sekisui House
  • Procurement: JCT minor works
  • Address: Northstowe, Cambridgeshire, CB24, United Kingdom

Professional Team

Suppliers