Druid Woods

Cryer & Coe, Bristol, 2020

 

druidwoods_cryercoearchitects_mattcoephotography_3 

Photography by Pete Helme and Matt Coe     Download Original

  • druidwoods_cryercoearchitects_mattcoephotography_3    
  • druidwoods_cryercoearchitects_mattcoephotography_2    
  • druidwoods_cryercoearchitects_petehelmephotography_1    
  • druidwoods_cryercoearchitects_petehelmephotography_9    
  • druidwoods_cryercoearchitects_petehelmephotography_10    
  • druidwoods_cryercoearchitects_petehelmephotography_11    
  • druidwoods_cryercoearchitects_petehelmephotography_2    
  • druidwoods_cryercoearchitects_petehelmephotography_3    
  • druidwoods_cryercoearchitects_petehelmephotography_4    
  • druidwoods_cryercoearchitects_petehelmephotography_5    
  • druidwoods_cryercoearchitects_petehelmephotography_6    
  • druidwoods_cryercoearchitects_petehelmephotography_7    
  • druidwoods_cryercoearchitects_petehelmephotography_8    
  • druidwoods_cryercoearchitects_mattcoephotography_1    
  • druidwoods_cryercoearchitects_newplan_1.100a4    
  • druidwoods_cryercoearchitects_oldplan_1.100a4    
  • druidwoods_cryercoearchitects_strippedplan_1.100a4    

This flat within a post war development was in need of complete modernisation

The flat was stripped back to its insitu concrete core and rebuilt internally. A large coloured spine wall defines the circulation area and conceals access into a guest bedroom, large coat and boot store, study and two large partition doors.

These doors serve to close off the rear bedroom from the circulation areas creating a guest suite with direct access to the rear bathroom. Another large door is also hidden within the spine and closes off the main communal kitchen, dining and living areas. The wall is dressed in a through colour Valchromat which gives an added depth and texture to the scheme.

The two existing bathrooms were refitted and a small yet functional kitchen incorporated to the rear of the spine wall. A large bedroom is created from two smaller ones with walk in wardrobe behind the bedhead. The thermal performance of the flat is also improved with the external walls being insulated and the existing windows being replaced with high performing triple glazed composite units.

Annual CO2 emissions data provided: Regulated CO2 emissions 1162(kg CO2/yr)

Data

  • Begun: Jan 2020
  • Completed: Oct 2020
  • Floor area: 100m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £119,000
  • Funding: private
  • Tender date: Apr 2019
  • Procurement: Building Contract and Consultancy Agreement for a Home Owner/Occupier (HO/C and HO/CA)
  • Address: Seamills, Bristol, BS9, United Kingdom

Professional Team

Suppliers