1 Willow House

PVA, London, 2019

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

willow_house_10 

Agnese Sanvito     Download Original

  • willow_house_10    
  • willow_house_09    
  • willow_house_08    
  • willow_house_07    
  • willow_house_06    
  • willow_house_01    
  • willow_house_05 (1)    
  • willow_house_04    
  • willow_house_03    
  • willow_house_02    
  • 005_gf_plan    
  • 011_sectionelevation    
  • 017_roof_detail    

The project was a full refurbishment and extension of a ground floor flat in Bermondsey, originally built in 1910 for railway workers.

The existing property was in poor condition and had suffered from a series of poorly constructed, ad-hoc alterations over the years.

The proposal sought to reconfigure the interior to make make better use of the existing footprint, as well as adding a new single-storey extension to the rear of the property.

The extension is constructed using concrete, brick, blockwork, steel, oak and birch plywood. In each instance, how that material is being used and how it is supported is showcased by the architecture.

Data

  • Begun: Nov 2017
  • Completed: Mar 2019
  • Floor area: 67m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £78,864
  • Funding: Private
  • Tender date: Aug 2017
  • Procurement: JCT Minor Works
  • Address: London, SE1, United Kingdom

Professional Team

AJBL Sponsor

SAS International

SAS International is a British manufacturer of interior products

Find out more