The Barrows in Covent Garden

PDP London, London, 2015

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Adam Parker (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     

A contemporary solution to retail market stalls in the Covent Garden market building

PDP London was approached by Capital and Counties to design a contemporary solution to the market stalls that have been positioned around the Covent Garden market building for a number of years.

These were collectively brought together on the east side of the market building, in the areas known as the East Colonnade.

The stalls have been occupied by the same traders for approximately nine years and were in a serious state of disrepair and poor presentation.

The design of the final market stall was a result of a collection of functional elements and historical reference.

The original design has been used to produce multiple barrows that now populate the market hall.

PDP London worked collaboratively with Millimetre, a development and fabrication studio, and also with the stallholders themselves to create the modern barrows you see today.

Data

  • Begun: Jul 2013
  • Completed: Apr 2015
  • Floor area: 7m2
  • Sector: Retail
  • Total cost: £30,000
  • Funding: Private Investment by Client
  • Tender date: Jun 2013
  • Procurement: Negotiated Contract
  • Address: Covent Garden Market Hall, London, WC2E 8BE, United Kingdom

Professional Team