Primrose Hill Apartment

Amos Goldreich Architecture, London, 2015

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Rory Gardiner (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Existing Plan    
  • GA Plan    
  • Electrical and Plumbing Plan    
  • Floor Finishes Plan    
  • Internal Elevation    
  • Internal Elevations Bathrooms    
  • View from bedrooms     
  •      
  •     
  • Before and after - living room    
  • Before and after -living room    
  • Before and after - kitchen    
  • Before and after - bedroom    
  • Before and after - bedroom details    
  • Before and after - bathroom    
  • Floor Build up Door Detail    

Internal refurbishment of a two-bedroom flat in Chalcot Square, Primrose Hill, North London

This is the second apartment within the same building to be designed by the practice, commissioned by a new client who viewed the initial scheme and immediately briefed the practice to conduct a similar high-end refurbishment.

We significantly reconfigured the apartment’s spatial layout – the relocated kitchen, now open-plan, is seamlessly integrated within the living area, while a window between the kitchen and the entrance hallway creates new visual connections and a more coherent sense of progression from one space to the next.

The previously rather constrained single bedroom has been enlarged, with additional windows introducing much needed natural light. The reconfigured space also includes a new bathroom. The apartment is finely detailed, with bespoke joinery and imaginative storage solutions such as a walk-in wardrobe in the master bedroom and a floating sideboard in the living room. Elsewhere, potential space has been deployed – a former wall cabinet now accommodates the guest WC.

The choice of colour palette and materials is deliberately light in tone, further enhancing the apartment’s spatial volumes, while colourful furniture and accessories provide focus and variation.

Data

  • Begun: Jan 2015
  • Completed: Jun 2015
  • Floor area: 60m2
  • Sector: House
  • Total cost: £130,000
  • Funding: Private
  • Tender date: Dec 2014
  • Procurement: JCT MW 2011
  • Address: Chalcot Square, London, NW1 8YP, United Kingdom

Professional Team

Suppliers