Aubrey Meads

James Grayley Architects, Bristol, 2014

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

Rear Elevation 

James Grayley Architects (website)     Download Original

  • Rear Elevation    
  • Driveway Approach    
  • Entrance    
  • Cedar Shingle Details    
  • Rear Elevation    
  • Cedar Detail    
  • Living Space    
  • Entrance Hall    
  • Rear Elevation    
  • Front Elevation    
  • Side Elevation    
  • Plan    
  • Section    
  • Section    
  •     

Ground floor extension to create extended living space and new accommodation to an end of terrace house in South Gloucestershire

The project reorganised and extended the ground floor of an existing end of terrace house in a rural conservation area.

The single-storey Cedar shingle extension is conceived in response to the existing house and the wider location of South Gloucestershire, taking influence in both form and material from the vernacular ways of building in its semi rural context.

The extension provides new living, dining and kitchen facilities that are considered as part of the wider landscape, with the new structure reconnecting the heart of the house with the expansive front and rear gardens.

The form of the structure and openings within it respond to orientation and are designed to introduce sunlight into different parts of the house in both summer and winter.

Data

  • Begun: Mar 2014
  • Completed: Aug 2014
  • Floor area: 58m2
  • Sector: House
  • Total cost: £63,000
  • Funding: Private
  • Tender date: Jan 2014
  • Procurement: JCT Minor Works
  • Address: 1 Aubrey Meads, Bitton, Bristol, BS30 6LQ, United Kingdom

Professional Team

Suppliers