Maggie's Oxford

Wilkinson Eyre Architects, Oxford, 2014

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Wilkinson Eyre Architects     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Site plan    
  • Floor plan    
  • Roof plan    
  • Exploded Axonometric    
  • Structural diagram    
  • South-west elevation    
  • Floor structure diagram    

Cancer care centre located in the grounds of the Oxford’s Churchill Hospital

The timber and glass building, whose base is lifted 3m above the ground, is situated on a small, partly wooded parcel of land designated as a Site of Special Scientific Interest (SSSI), with a stream running along one of its edges.

The building is entered by crossing a wooden bridge, with the glazed admin office on the right, with a small library and the large group activity room on the left arranged around the central kitchen. The consulting rooms are in the third arm of the building.

The floor and structural perimeter walls are designed as CNC-cut, cross-laminated timber panels and topped with a copper-clad roof,

Data

  • Begun: Oct 2013
  • Completed: Jun 2014
  • Floor area: 225m2
  • Sector: Healthcare
  • Procurement: Design & Build
  • Address: The Churchill Hospital, Old Road, Oxford, OX3 7LE, United Kingdom

Professional Team