Maggie's Centre, Aberdeen

Snøhetta, Aberdeen, 2013

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Philip Vile (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Site plan    
  • Level one plan    
  • Level two plan    
  • Section B-B    
  • Section D-D    

Cancer care centre at the Aberdeen Royal Infirmary

Built at Aberdeen’s Forester Hill hospital campus the building sits as a pavilion in the middle of an open field.

An exterior white concrete shell curves over timber pods containing the building’s main rooms, which are arranged around a central courtyard space.

The Maggie’s centre is primarily on one ground floor level with a smaller mezzanine area for the centre’s office.

Data

  • Begun: Aug 2012
  • Completed: Sep 2013
  • Floor area: 350m2
  • Sector: Healthcare
  • Procurement: JCT 2011
  • Address: Aberdeen Royal Infirmary, Aberdeen, United Kingdom

Professional Team