Alleyn Park

Studio Meda, London, 2010


Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

View at night 

Edmund Sumner/Studio Meda (website)     Download Original

  • View at night    
  • Exterior view of extension    
  • The orginal design features have been kept    
  • Large glazing allows for exterior views    
  • Refurbished hardwood floor    
  • Site plan    
  • Ground floor plan    
  • First floor plan    
  • Section    
  • East elevation    
  • West elevation    
  • Entrance roof detail    
  • Glazing wintergarden section    

Refurbishment and extension of a 1960s family house including a kitchen and dining area, entrance portico, bathrooms and a complete overhaul of the decorative finishes and services

The design aims to respect the house’s original design ambitions enhancing and complementing the existing, rather than contrasting or contradicting it.

On the exterior, the dominating existing horizontal lines of windows and timber fascias are re-interpreted in form of white Eternit-clad canopies, fascias and wall panels. Existing red hardwood panels are refurbished and complemented with matching hard wood cladding.

On the inside, the design and choice of materials are kept to a minimum. Existing hardwood floors, mahogany railings and trims, and red hardwood-veneered doors are complemented with new solid Merbau flooring and green slate for the bathrooms.


  • Begun: Jun 2009
  • Completed: Jan 2010
  • Sector: House
  • Total cost: £175,000
  • Procurement: JCT Minor Works
  • Address: Dulwich, London, SE21 8AT, United Kingdom

Professional Team

AJBL Sponsor

Armstrong World Industries

A global leader in providing customised, multi material ceiling and wall solutions

Find out more