Jay Mews

Theis+Khan, London, 2011

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

View to living/ kitchen from entrance 

Nick Kane (website)     Download Original

  • View to living/ kitchen from entrance    
  • View into living area with exposed trusses    
  • View from living area to raised kitchen with terrace    
  • View from Living through kitchen to planted terrace    
  • View from Living area towards Bedrooms    
  • View from Bedroom to Royal Albert Hall    
  • View downstairs to street entrance    
  • View of doors and joinery    
  • Site Location Plan    
  • First floor plan    
  • Section    
  • Sketch view from living to kitchen    

Residential refurbishment project which sought to extend and modernise the existing first floor flat in a mews in west London

It is located above an earlier office fit-out for Innovation RCA, which provides business support to students and graduates at the Royal College of Art.

The project has opened up the existing confined spaces and exposed the roof trusses to provide a generous, bright living area and open kitchen that has a feeling of space and character.

A controlled palette of timber floors and joinery with white walls provides a refined backdrop to a contemporary home. The two-bedroom apartment was also extended to the rear, with a new terrace established.

Data

  • Begun: Jan 2011
  • Completed: Jul 2011
  • Floor area: 94m2
  • Sector: House
  • Total cost: £245,000
  • Tender date: Nov 2010
  • Procurement: JCT IC05
  • Address: Jay Mews, London, SW7, United Kingdom

Professional Team

Suppliers

AJBL Sponsor

Armstrong World Industries

A global leader in providing customised, multi material ceiling and wall solutions

Find out more