Hedgeway

Dianna Fletcher, Surrey, 2019

 

01-Front Elevation 

    Download Original

  • 01-Front Elevation    
  • 02-Extension with new entrance    
  • 03-Night view    
  • 04-Entrance Hallway    
  • 05-Hallway view to terrace    
  • 06-Dining Room    
  • 07-Kitchen Dining    
  • 08-Kitchen    
  • 09-rear terrace    
  • thumbnail_img_0911    
  • thumbnail_img_1533    
  • thumbnail_img_2132    
  • thumbnail_img_6307    
  • thumbnail_img_6309    
  • Floor plans    

A new extension and internal alterations to the architect's own home in a conservation area

The new extension roof follows the line of the 1930s barn style roof as a catslide but is cut away to allow for existing windows.

The resultant roof form creates a generous, dramatic and light filled entrance hall which connects the ground floor spaces.

A new kitchen, dining area, laundry, WC complete the ground floor alterations.

Annual CO2 emissions data (requested in kg/m2/year) was provided as follows: 5.10 tonnes - this is as estimated by energy supplier over the period of the pandemic during which we have been WFH.

Data

  • Begun: Jul 2019
  • Completed: Dec 2019
  • Floor area: 75m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £206,000
  • Funding: private
  • Tender date: Mar 2019
  • Procurement: JCT Home Owner/Occupier Contract
  • Address: Guildford, Surrey, GU2, United Kingdom

Professional Team

Suppliers