Highfield House

DuCroz architects, Oxfordshire, 2019

 

highfield_house-17_sm 

    Download Original

  • highfield_house-17_sm    
  • highfield_house-2_sm    
  • highfield_house-19_sm    
  • highfield_house-8_sm    
  • highfield_house-9_sm    
  • highfield_house-5_sm    
  • highfield_house-13_sm    
  • highfield_house-14_sm    
  • highfield_house-15_sm    
  • highfield_house-1_sm    
  • 1ST AJ    
  • GND AJ    
  • img_8358_2    

Our client’s spacious house was compromised by a constrained and uninspiring kitchen/dining area that was the product of a series of ad hoc and ill considered extensions

Low ceiling heights and awkward angles required a reworking of the stair, landing and first floor bathroom in order to meet the brief for a unified kitchen-dining-living space and family bathroom. A desire to connect the main house to a small cottage in the garden presented an opportunity to reorientate the extension at 10 degrees to the main house, opening up the space to make best use of the site and creating a purposeful connection to the cottage. The link building also overlooks and provides access to an enclosed courtyard that will be used for outside dining.

Photography by David Dixon

Data

  • Begun: Jun 2018
  • Completed: Mar 2019
  • Floor area: 70m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £201,032
  • Funding: Private
  • Tender date: Apr 2018
  • Procurement: JCT Minor Works
  • Address: Oxfordshire, OX7, United Kingdom