Glasgow Central Station - Low Level Entrance

Atkins, Glasgow , 2014

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Andrew Lee (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     

The transformation of the main entrance from the low level station

The presence of the low level station within the upper concourse has been heightened through the introduction of a tall, delicate archway structure which recalls the original decorative gateways and barriers.

Large format porcelain tiles create a dialogue with the ashlar sandstone and granite of the original building.

Data

  • Begun: Feb 2014
  • Completed: Jun 2014
  • Floor area: 117m2
  • Sector: Transport
  • Total cost: £220,000
  • Funding: Network Rail
  • Procurement: Client Standard Form
  • Address: Glasgow Central Station, Gordon St, Glasgow , G1 3SL, United Kingdom

Professional Team

Suppliers