Ott’s Yard

vPPR Architects, London, 2013

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Helene Binet     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Site plan    
  • Ground floor plan    
  • Axonometric    
  • Axonometric    
  • Axonometric    
  • Axonometric    
  • Axonometric    
  •     
  • Model    
  •     
  •     

Twin triangular houses each with their own garden and a shared communal courtyard

The two houses occupy a former joiner’s yard that lies at the heart of a three-sided block of late 19th-century terraces in north London.

Each of the two-storey houses is topped with a monopitch green roof that falls towards the plan’s narrowest points.

Ground-floor bedrooms and bathrooms are arranged in a compact pinwheel arrangement at the wider end of each plan, with the living space sited on the mezzanine above is spatially continuous with the kitchen and dining area.

Data

  • Begun: Feb 2012
  • Completed: Aug 2013
  • Floor area: 243m2
  • Sector: House
  • Total cost: £694,000
  • Procurement: Contractor’s Design Portion
  • Address: Tufnell Park, London, United Kingdom

Professional Team