Hayes Primary, Swimming Pool Link

Hayhurst and Co., London borough of Croydon, 2011

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

Hayes Swimming Pool Link 

Kilian O'Sullivan (website)     Download Original

  • Hayes Swimming Pool Link    
  • Hayes Swimming Pool Link    
  • Hayes Swimming Pool Link    
  • Hayes Swimming Pool Link    
  • Hayes Swimming Pool Link    
  • Hayes Swimming Pool Link    
  • Hayes Swimming Pool Link    
  • Hayes Swimming Pool Link    
  • Plan    
  • Section    
  • Section    
  • Elevation    
  • Elevation    
  • Detail    

An extension to a primary school that connects the main teaching block to a previously separate swimming pool building, providing ramped access, new hygiene and changing facilities and a new community entrance

The Swimming Pool Link building forms a new community entrance and associated facilities to the Hayes Primary School, Kenley.

The extension includes a ramped connection between the main teaching block and a previously separate swimming pool building; providing DDA and Part M compliant access, new hygiene and changing facilities as well as a small viewing gallery.

The design has a large projecting roof that accentuates the entrance and shields the original 1970s structure from view, giving the appearance of an entirely new building. Clad in timber shingles the building references the sylvan quality of the site while large industrial polycarbonate screens maximise the draw of natural daylight into the building without the expense of glazing or compromising on thermal efficiency.

Internally the design centres around a tiered stage that gives structural support for the roof, while also serve as shelving for visiting children to leave their shoes and seating for parents to wait with a view of the pool.

Data

  • Begun: Sep 2010
  • Completed: Feb 2011
  • Floor area: 92m2
  • Sectors: Education, Sports and leisure
  • Total cost: £215,000
  • Tender date: Aug 2010
  • Procurement: JCT MW
  • Address: Hayes Primary School, 98 Hayes Lane, Kenley, Surrey, London borough of Croydon, CR8 5JN, United Kingdom

Professional Team

Suppliers