The Belvedere

Vivid Architects, Gloucestershire, 2020

 

1095_photo2-0840_lr 

Photography by Gareth Evans - Vivid Architects     Download Original

  • 1095_photo2-0840_lr    
  • 1095_photo1-0848_lr    
  • 1095_photo3_0845_lr    
  • 1095_photo4_0858_lr    
  • 1095_photo5_0864_lr    
  • 1095_photo6_0888_lr    
  • 1095_photo7_0891_lr    
  • 1095_photo8_3895_lr    
  • 1095_photo9_3904_lr    
  • 1095-011-p1_existing_block_plan    
  • 1095-012-p1_existing_ground_floor_and_first_floor_plan    
  • 1095-020-p3_proposed_ground_floor_plan    
  • 1095-022-p3_proposed_north_east_and_south_west_elevation    
  • 1095-023-p2_proposed_north_west_and_south_east_elevation    
  • 1095-028-p2_section_s-02    

A contemporary pavilion extension, in the garden of a Grade II-listed farmhouse dating back to the 16th Century, achieves open-plan living in a new kitchen-dining space with a direct connection to its landscape setting

The modern addition to the fabric of the farmhouse extends the earthy colour palette with a bronzed floating roof structure sitting atop a bespoke window system of glazed panels interlaced with bronze mesh.

Views from the new accommodation are opened up through the carefully detailed slim framed sliding door system, blurring the distinction between inside and out, and allowing the garden to flow into the new heart of this historic home.

Annual CO2 emissions data (requested in kg/m2/year) was provided as follows: 18,973 kg/year - whole dwelling

Data

  • Begun: Mar 2020
  • Completed: Jun 2020
  • Floor area: 49m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £272,400
  • Funding: private
  • Tender date: Dec 2019
  • Procurement: RIBA Domestic Building Contract 2018
  • Address: Gloucestershire, GL19, United Kingdom

Professional Team

Suppliers