Lantern House and Studio

Simon Gill Architects, London, 2016

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

After - view of rear extension 

    Download Original

  • After - view of rear extension    
  • After - view of studio    
  • DSC_8142    
  • DSC_8119    
  • After - view from kitchen to studio    
  • After - view of outdoor seat    
  • After - detail of dormer    
  • After - view of stair    
  • Stair from Entrance    
  • Kitchen    
  • Before - view of kitchen    
  • Before - view to rear of house    
  • Before - view to shed    
  • Elevations    
  • First Floor Plan    
  • Ground Floor Plan    
  • Rear Elevation    
  • Second Floor Plan    
  • Sections    
  • Visualisation    
  • Stair development sketch 1    
  • Stair development sketch 2    
  • Development sketch 2    
  • Development sketch 3    
  • Development sketch 1    
  • Working Detail - parapet    

Extension and refurbishment of ground flor of house and construction of studio

Simon Gill Architects was asked by the clients Mr and Mrs Anderson to extend their Victorian terraced house in Fulham to provide a new kitchen, dining and sitting area, cloakroom and utility room, with a new stair to the ground floor, and to construct a family room and office at the end of the garden.

Data

  • Begun: Aug 2015
  • Completed: Sep 2016
  • Floor area: 120m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £230,000
  • Funding: Private
  • Tender date: May 2015
  • Procurement: Cost plus contract
  • Address: Greswell Street, London, SW6 6PR, United Kingdom

Professional Team

Suppliers

AJBL Sponsor

Armstrong World Industries

A global leader in providing customised, multi material ceiling and wall solutions

Find out more