Fin House

Inter Urban Studios, London, 2016

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

Kitchen 

Rosangela Borghese (website)     Download Original

  • Kitchen    
  • From front living room    
  • Front room    
  • Dining    
  • Dining    
  • Fins    
  • Fin detail    
  • Fins    
  • From garden    
  • Pivot Door    
  • Existing ground floor and first floor plans    
  • Existing roof floor plan    
  • Existing section    
  • Existing section    
  • Existing section    
  • Existing front and rear elevations    
  • Proposed ground floor plan    
  • Proposed first and roof floor plans    
  • Proposed section    
  • Proposed section    
  • Proposed section    
  • Proposed front and rear elevations    
  • Bird    
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     

Side return and refurbishment of Victorian terraced house

This Victorian house side return extension uses a series of angled bronze-plated fins to create privacy and drama to what would otherwise be a standard layout.

Iridescent bricks and polished concrete floors are paired with white walls and Italian lighting design to create a refined composition that is a thorough re-imagining of the terraced house.

It was important to have large areas of white walls with spotlights to highlight the client's art collection, creating the extension as a gallery and sculpture.

The front rooms are largely preserved with original wall panels and new modern suspended bookshelves for the client's large art book collection.

Data

  • Begun: Mar 2016
  • Completed: Nov 2016
  • Floor area: 145m2
  • Sector: House
  • Total cost: £225,000
  • Funding: Private
  • Tender date: Feb 2016
  • Procurement: JCT MW
  • Address: 6 Elphinstone Street, London, N5 1BS, United Kingdom

Professional Team

Suppliers