Slot House

nimtim architects, London, 2015

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Mark Hadden (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Lower ground floor    
  • Upper ground floor    
  • First floor    
  • Long section    
  • Cross section    

The renovation of a grand and beautiful Georgian semi-detached house on the edge of Blackheath

Nimtim employed a light touch to create a series of new spaces consistent with the scale and quality of the original property
Following two key principles: doing the most with the least and changing only what needed to be changed, nimtim developed a proposal that allowed drastic change to the house on a limited budget and without altering its existing character
New sliding doors at the rear make the most of large existing openings and a super-tall slot window, formed by joining two existing windows overlooks a double height space that connects a new kitchen and an expanded family room in the basement looking onto the garden
At first floor, there is bedroom suite of rare scale with a dressing room lined in dark timber and bathroom lined in contrasting white marble connected by bespoke japanese sliding doors in dark walnut.

Data

  • Begun: Feb 2015
  • Completed: Jul 2015
  • Floor area: 200m2
  • Sector: House
  • Total cost: £130,000
  • Funding: Private
  • Tender date: Jan 2015
  • Procurement: JCT Minor Works 2011
  • Address: 31 Granville Park, London, SE13 7DY, United Kingdom

Professional Team

Suppliers