2[point]88

Studio Gil, London, 2015

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Simon Kennedy (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     

The remodelling, renovation, and extension of a 1960s residential property originally designed by the Modernist architect, John Winter

Throughout the interior a canvas of white plaster walls and ceilings are offset with a selective palette of materials comprising dark timber floors, RAL9006 painted steel and window frames, and where opportunity presented itself, the existing concrete structure of the original building was left exposed.

An internal lining sleeve of Russian Birch Plywood was employed on the new tower extension and circulation spaces on the middle floor. Russian Birch Plywood was also used for all the joinery. The internal lining sleeve pattern design was generated using a cutting sheet that would maximise the standard Birch plywood panel size of 1220mm x 2440mm thus minimising waste.

The name of the project comes from the square area generated from the plywood panels (1.2 x 2.4 = 2.88).

Data

  • Begun: Mar 2014
  • Completed: Jan 2015
  • Floor area: 94m2
  • Sector: House
  • Total cost: £248,500
  • Tender date: Dec 2013
  • Procurement: bespoke
  • Address: 10 Regal Lane, London, NW1 7TH, United Kingdom

Professional Team