Roath Lock Studios

FAT, Holder Mathias Architects, Cardiff, 2011

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

    Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     

A production village for the BBC located on former industrial land in Cardiff

The BBC Studios is a 3.6ha production village situated in Roath Basin, a 20ha area of former industrial land in Cardiff.

The scheme consists of a 260m long office block and eight studio facilities with outdoor filming spaces.

The façade, developed by FAT, uses motifs referencing the dock’s warehouses, wave forms and Cardiff’s gothic architecture.

Data

  • Begun: Jun 2010
  • Completed: Sep 2011
  • Floor area: 16,356m2
  • Sector: Arts and culture
  • Procurement: Design and Build
  • Address: Roath Basin, Cardiff, United Kingdom

Materials

GRP

Professional Team