Campden Hill Lawn Tennis Club Reception

Picardi Architects, London, 2019

 

main_photo.vonr8165 

Photography by Morley Von Sternberg     Download Original

  • main_photo.vonr8165    
  • main_photo.vonr8173    
  • vonr8130    
  • vonr8132    
  • vonr8144    
  • vonr8157s    
  • vonr8159    
  • vonr8166    
  • vonr8207    
  • vonr8222    
  • AJ.PERSPECTIVE VIEW LOOKING NORTH AS PROPOSED Sk270916    
  • AJ.PERSPECTIVE VIEW LOOKING WEST AS PROPOSED 2of2 Sk051016    
  • CH15.11G.First Floor Plan as Proposed copy    
  • (main drawing).exploded view Trophy Cabinet Panelled Wall    
  • drawing of the remodelled lounge and games area    
  • Internal view.entrance perspective view copy    
  • Presentation drawing of the panelled wall showing the forming of the new circular internal window    
  • remodelled manager’s office and reception    

Situated on Campden Hill in Kensington, the 1600-members Club was founded in 1884. This project was a full reconfiguration of the reception floor

The main objectives were
Increase social spac
Improve office interface and member security
Achieve a higher degree of functionality, flexibility and utilisation of the spac
Bring a sense of lightnes
Create an improved TV/Cinema are
New lighting scheme

Featuring an open reception, light and bright office, display cabinetry for trophies, and a comfortable multi-purpose lounge. Conceived like an illuminated trophy display, a new circular vision panel opens the reception to the stair and lift lobby thus creating transparency and allowing view across. Large glazed doors and windows open views to the gardens and tennis courts outside. The multi-purpose lounge is a highly flexible space that can be configured as a relaxation area, meeting space, cinema room, formal dining space or games room. Purpose-design built-in cupboards accommodate furniture for the various uses. The project was accomplished thanks to a close collaboration with the Club's Committee and Jane Flynn for the furnishing.

Annual CO2 emissions data was not provided.

Data

  • Begun: Aug 2018
  • Completed: Jul 2019
  • Floor area: 211m2
  • Sector: Sports and leisure
  • Total cost: £217,736
  • Funding: private
  • Tender date: Jul 2017
  • Procurement: JCT ICD2011
  • Address: Campden Hill Lawn Tennis Club, London, W8, United Kingdom

Professional Team

Suppliers