Jubilee Hall Refurbishment

Wharmby Kozdon Architects, London, 2019

 

interior_1 

    Download Original

  • interior_1    
  • interior_2    
  • interior_3    
  • interior_4    
  • jh_proposed_plan    

Internal transformation of existing gym on the first floor of the Jubilee Hall in Covent Garden.

Originally a flower market built in 1903 and saved from demolition in the early 1980's when it was established as a Community Sports Hall. It is still part of the charity, the Jubilee Hall Trust. Very few changes or improvements to the hall over the last 30 years.

Badly needed and radical restructuring of the space and how it functions were essential for the gym's survival. In particular the entrance area on the first floor which has always been a very unwelcoming experience which played a part in the declining membership. On a limited budget our practice with Philip Wharmby as the principal architect came up with a proposal that was recently completed and resolves most of the physics infrastructure issues that have prevented the gym from realising its full potential in a unique location in a spectacular space.

Annual CO2 emissions data (requested in kg/m2/year) was not provided.

Data

  • Begun: Apr 2019
  • Completed: Sep 2019
  • Floor area: 690m2
  • Sector: Sports and leisure
  • Total cost: £240,000
  • Funding: Jubilee Hall Trust
  • Tender date: Jul 2018
  • Procurement: JCT Intermediate
  • Address: Jubilee Hall Gym, , 30 The Plaza, Covent Garden, London, WC2 8BE, United Kingdom

Professional Team

Suppliers