Sandringham Avenue House Extension and Garden Shed

LUD Studios, London, 2019

 

cam13363 

Emanuelis Stasaitis     Download Original

  • cam13363    
  • img_7411    
  • img_7205    
  • img_7251    
  • img_7232    
  • img_7200    
  • cam13331    
  • cam13335    
  • img_6992    
  • img_6998    
  • img_7019    
  • img_7025    
  • img_7038    
  • img_7089    
  • img_7122    
  • img_7131    
  • img_7137    
  • img_7155    
  • img_7159    
  • img_7228    
  • img_7260    
  • img_7265    
  • img_7276    
  • sandringham_avenue_ground_floor_plan    
  • sandringham_avenue_section    

LUD Studios has added an extension clad in black metal cladding and a white garden shed to a terrace house near Wimbledon Chase Station

The extension has a simple pitched roof with two large skylights to bring natural light into the kitchen and dining area. The original ground floor has a small living room in the front with partition to the kitchen in the back. In order to maximise the natural light and create visual connection from the front to the back of the house, the ground floor layout had been reconfigured to create modern open-plan space. A steel frame industrial feature glass door had been added for fire protection purpose but also give flexibility to open up the whole ground floor into one open space. The owner will be able to see the garden when sits in the living room. The green kitchen give a unique character to the extension. Plenty of built-in joinery had been added to maximise storage.

The shed sits opposite to the extension in the other end of the garden. It had been painted in white to create a strong contrast to the black extension. A long bench had been added between them to create seating space and maximise the decking area for children’s outdoor activity. A flower bed was added behind the bench to allow landscape and greenery address to the big window of the shed. The owner of the house could see the garden, kitchen and living room through the shed window. This will physiologically make the whole ground floor looks bigger than it should be.

Data

  • Begun: Nov 2018
  • Completed: Jun 2019
  • Floor area: 132m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £192,450
  • Funding: Private
  • Tender date: Sep 2018
  • Procurement: JCT Minor Works Contract
  • Address: 12 Sandringham Avenue, London, SW20 8JY, United Kingdom

Professional Team

Suppliers