House at Mill Hill

Andris Berzins & Associates, London, 2018

 

mill_hill_photo_05 

Martina O’Shea     Download Original

  • mill_hill_photo_05    
  • mill_hill_photo_03    
  • mill_hill_photo_02    
  • mill_hill_photo_04    
  • mill_hill_photo_01    
  • aba_gf_plan_proposed    
  • aba_section_aa_proposed    
  • aba_section_bb_proposed    

Wrap around rear and side extension to a detached London home

The 21st century property was a contemporary development to which the extension improved integration of use and circulation between kitchen, dining and living rooms, and provided much needed transparency towards the terrace and garden. The copper cladding to both external and internal walls will continue to mellow and change colour as the metal oxidises, providing a striking appearance that marks the passing of time. Extensive glazing and large sliding doors, with a level transition between inside and outside, merge spaces and admit generous natural light.

Data

  • Begun: Feb 2018
  • Completed: Jul 2018
  • Floor area: 75m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £170,000
  • Funding: Private
  • Tender date: Nov 2017
  • Procurement: JCT Minor Works
  • Address: Mill Hill, London, NW7, United Kingdom

Professional Team

Suppliers

AJBL Sponsor

SAS International

SAS International is a British manufacturer of interior products

Find out more