New Stable Block

Stewart Stevenson Architects, Biggar, 2017

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

Image 01 

SSA (website)     Download Original

  • Image 01    
  • Image 02    
  • Image 03    
  • Image 04    
  • Image 5    
  • Image 06    
  • Image 7    
  • Image 08    
  • Image 09    
  • Image 10    
  • Image 11    
  • Image 12    
  • Image 13    
  • Image 14    
  • 01 Site Plan    
  • 02  Plan Section    
  • 03  Elevations    
  • 04  Clerestorey Section    
  • 05  Section Thro Stable Door    

Stabling for 3 horses, and feed store, tack room, and equestrian showering facilities.

SSA were asked to design and deliver a new stabling block and to successfully integrate the new building amongst existing trees on a sloping site adjoining and visible from the client's home in rural South Lanarkshire. The client is an enthusiastic equestrian eventer. The building was designed and detailed with the fact that it would be a self-build project in mind.

Data

  • Begun: Aug 2014
  • Completed: Nov 2017
  • Floor area: 52m2
  • Sector: Sports and leisure
  • Total cost: £35,000
  • Funding: Private
  • Tender date: Jun 2014
  • Procurement: Traditional
  • Address: Westfield Cottage, Biggar, ML12 6QX, United Kingdom

Professional Team

Suppliers