Barrow Hill Community Room

David Miller Architects, London, 2015

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Agnese Sanvito (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Floor Plan    
  • South East Elevation    
  • South Elevation    
  • Exploded Isometric    
  •     
  •     
  • Section    

The conversion of a dilapidated, single-storey, flat-roofed 'shed' in a school playground

The aim of the project was to convert an unused, dark and damp structure in the school playground into a multi-use room for pupils, parents and the wider community.

The flat roof has been replaced with a steep pitched one that extends to provide a covered external area with built-in timber benches and screen.

Folding, glass doors open up the entire south end of the room to the covered space and playground. Inside, a kitchenette can be hidden away behind folding doors.

The timber roof lining, large school sign, display boards and white walls add brightness and warmth, providing a light and welcoming teaching space that is now used every day.

Data

  • Begun: Mar 2015
  • Completed: Jun 2015
  • Floor area: 25m2
  • Sector: Education
  • Total cost: £110,000
  • Funding: Westminster City Council
  • Tender date: Nov 2014
  • Procurement: JCT Minor Works Contract
  • Address: Barrow Hill Junior School, Bridgeman Street, London, NW8 7AL, United Kingdom

Professional Team

AJBL Sponsor

Thrislington Cubicles

Builders of the worlds best toilet cubicles, vanity units, lockers and panels at our factory in the United Kingdom since the 1960s

Find out more