Studio House

Price & Gore Architects, London, 2014

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Ioana Marinescu (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     

A House and studios in London

An artist and a graphic designer live on the upper floors of this house, using the lower floors as their studios.

The architect was appointed to design a series of interventions that would improve the studios in terms of natural light and external access, as well as landscape the front and back yards, and provide a new kitchen to the rear of the property.

The project is conceived as a pair of complementary interventions each comprising a staircase, a glazed screen, and a tree. To the front, the screen forms a new shopfront behind a brick tree pit and stair to the basement studio. To the rear, a glazed screen forms a facade for the kitchen extension and a concrete stair connects the two levels of the yard, where a large tree is retained in close proximity to the new building.

Data

  • Begun: Jun 2013
  • Completed: Feb 2014
  • Floor area: 15m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £80,000
  • Funding: Private
  • Tender date: Apr 2013
  • Procurement: JCT Minor Works
  • Address: 5 Cecilia Road, London, E8 2EP, United Kingdom

Professional Team

Suppliers