Coca-Cola Beatbox

Asif Khan & Pernilla Ohrstedt, London, 2012


Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in


Hufton and Crow (website)     Download Original

  • Coca Cola Sketch    

Showcase pavilion for Coca-Cola that can be played like a musical instrument

Located in the middle of the Olympic park on the main promenade north of the Olympic Stadium and south-west from the Velodrome the pavilion is constructed from over 200 red and white inflated ETFE cushions.

A bespoke lightweight aluminum extrusion allows the cushion frames to be hoisted in place one by one. Like a three dimensional house of cards, each requiring delicate connection to two adjacent cushions to achieve stability.

Proprietary audio, illumination and interactive sensor technology has been integrated into the ETFE membranes all over the building that are triggered, played and musically remixed by visitors' gestures and proximity as they ascend the external spiral ramp on a 200m journey to the pavilion's rooftop.


  • Begun: Mar 2012
  • Completed: Jul 2012
  • Floor area: 1,000m2
  • Sector: Arts and culture
  • Address: London, United Kingdom

Professional Team