Paperhouse

Heatherwick Studio, London, 2008

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Cristobal Palma (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Longitudinal section    
  • Short section    
  • Elevation B    
  • Elevation A    
  • Isometric view - doors closed    
  • Isometric view - doors open    
  • 136_drawing_02_CREDIT_TALL Structural Engineers_HR    

Freestanding brass clad newspaper kiosk for various pitches around Kensington and Chelsea

The design follows the geometry of a tiered newspaper stand conceived to reduce vendors’ daily preparation time; the shelves are permanently arranged so that kiosk only needs to be locked and unlocked at the beginning and end of every day.

Instead of conventional roller shutters, the kiosk opens by rotating the front sections around the main body of the building.

The steel framed structure is lined with timber on the interior and patinated brass on the exterior and incorporates a polycarbonate clerestory window to allow natural light into the kiosk.

The freestanding kiosks are preassembled and driven to their location as complete products where they are connected to electrical mains and can be used immediately.

The first two kiosks were placed at Sloane Square and Earls Court.

Data

  • Completed: Jun 2008
  • Sector: Retail
  • Address: London, W8, United Kingdom

Professional Team

Suppliers