British Embassy, Bangkok

Woods Bagot, MJP Architects, Bangkok, 2008

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

Looking south along east elevation of staff accommodation 

    Download Original

  • Looking south along east elevation of staff accommodation    
  • View along the water feature    
  • Looking north along east elevation of staff accommodation    
  • Elevation of senior staff housing including a four-bedroom home and the residence of the deputy head of mission    
  • A three dimensional matrix of concrete structure, timber louvres and finely cast shadowgaps    
  • West elevation of accommodation    
  • View of the Clubhouse from within accommodation    
  • The Clubhouse    
  • The Clubhouse    
  • The swimming pool and changing rooms    
  • External circulation    
  • External circulation    
  • Internal circulation    
  • Internal circulation    
  • Interior landing    
  • Entrance area for a four-bedroom house on site    
  • Cafe    
  • Living area of accommodation    
  • Dining room of accommodation    
  • Inside accommodation    
  • Inside accommodation    
  • Inside accommodation    
  • Original site plan    
  • Proposed site plan    
  • Recreational facilities plan    
  • Ground floor plan - senior staff residence    
  • First floor plan - senior staff residence    
  • Ground floor plan - UK staff residence    
  • First floor plan - UK staff residence    
  • Second floor plan - UK staff residence    
  • Section AA - UK staff residence    
  • Section CC - UK staff residence    
  • East side elevation    
  • Four-bedroom house 3D model    
  • Conceptual plans    

Re-planning the British Embassy Compound in Bangkok, to provide 7,000m2 of new residential accommodation, recreational facilities and staff amenities

Creating a new main entrance, the site plan provides a lateral approach to the Ambassador's Residence in the tradition of the English country house, where the landscape and residence are revealed gradually through a sequence of views and spaces.

The residences are arranged along the western side of the compound, with the recreational facilities at their northern end, exploiting the secluded water side location. The facilities include a recreational club house, sports facilities, a swimming pool, children's playroom, medical facilities, and storage and technical spaces.

The aim of the project was to maintain the ecological value of the site, and add energy-efficient architecture.

Data

  • Begun: 2006
  • Completed: 2008
  • Floor area: 7,000m2
  • Sector: Civic
  • Procurement: GC Works 1
  • Address: 1031 Witthayu, Bangkok, 10330, Thailand

Professional Team