The House with the Pink Door

Klas Hyllen Architect, Stratford-upon-Avon, 2015

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Klas Hyllen Architect     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Existing Floor plan    
  • Completed Floor plan    
  • Section    
  • Elevation     
  • Site Plan    
  • Sketch    
  • Render    
  •     
  • Before    
  • Completed    
  • Detail    

A rethink of the typical suburban bungalow - reconfiguring and extending to create a family home

The average British suburban home comes in many shapes and sizes, this project offers a refreshing re-think of the humble British bungalow.

By adding a new L shaped extension to the existing home the ‘redundant’ space between the neighbouring property was utilised allowing space to be freed up within the existing layout. The cantilevered extension, clad in cedar, provides an elegant surprise to the rear of the property. Large sliding glass doors open up the corner to the garden completely, blurring the line between inside and outside. The crisp extension is distinct from the existing bungalow that also has been brightened up.

The whole family was involved in the design process and the addition of the bold pink front door came from the client’s 6 year old daughter.

Data

  • Begun: Dec 2014
  • Completed: Apr 2015
  • Floor area: 91m2
  • Sector: House
  • Tender date: Jul 2014
  • Procurement: JCT Minor Works 2011 (traditional procurement)
  • Address: Fairview, Park Lane, Snitterfield, Stratford-upon-Avon, CV37, United Kingdom

Professional Team