Black Box

Form_art Architects, Dalston, 2013

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Tim Soar (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  • 130904 Form_art Culford Mews 115    
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Site plan    
  • Ground floor plan    
  • First floor plan    
  • Section A-A    
  • Section B-B    
  • Section C-C    
  • Sliding screen detail    
  • Glazed screen - ground floor plan    

Black brick clad modern mews house and gallery in North London

The ground floor contains an open plan gallery arranged around an internal courtyard, that is cut into the brick box.

Black-grey linear brickwork is exposed in the interior in contrast to the white interior spaces.

The stairs divided the ground floor paces and sit in a slot between the first floor rooms, one of which is a suspended box that stands behind the double-height glazed screen of the courtyard.

Data

  • Begun: May 2012
  • Completed: Jun 2013
  • Floor area: 115m2
  • Sector: House
  • Total cost: £384,000
  • Procurement: JCT Minor Works
  • Address: Culford Mews , Dalston, United Kingdom

Professional Team