Writer's Block

Zac Monro Architects, London, 2013

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Gareth Gardener (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Site plan    
  • Plan    
  • Roof plan    
  • Section    
  • Section    
  • Elevation    
  • WB 002-B.pdf    
  • WB 003-A.pdf    
  • WB 005-B.pdf    

Working studio for a screenwriter in the grounds of a Walter Segal house

The client is a screenwriter who wanted a ‘flexible’ space that would be expressly made for thinking, writing, laying-out scenarios and watching movies on the biggest screen possible. And he wanted it in the grounds of his Walter Segal home, specifically where the compost heap stood steaming in the autumn light.

The solid surfaces of the ‘shed’ are clad in mirror and sit behind a larger hardwood slatted skin.

It was sited to sit in the blind spot of the main kitchen view and the 4 other neighbouring Segal houses.

It was orientated to face the quietest part of the garden, and mask the all-to-tempting view of the family at home.

And it was designed to integrate the service and media technology required, and the high level of comfort, into something that would mirror the transparency and reflection of the creative process in its detail with some kind of understated sophistication.

Data

  • Begun: Jan 2013
  • Completed: Sep 2013
  • Floor area: 27m2
  • Sector: House
  • Total cost: £116,000
  • Funding: Private
  • Tender date: Jun 2012
  • Procurement: JCT Minor Works
  • Address: 7 St Anne's Close, London, N6 8DU, United Kingdom

Professional Team