Collingwood Avenue

Mulroy Architects, London, 2012

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

Collingwood Exterior 

Will Pryce (website)     Download Original

  • Collingwood Exterior    
  • Collingwood Exterior    
  • Collingwood Exterior    
  • Collingwood Interior    
  • Collingwood Interior    
  • Collingwood Interior    
  • Collingwood Interior    
  • Collingwood Interior    
  • Ground floor plan    
  • First floor plan    
  • Section A-A    
  • Section B-B    
  • Rear elevation    
  • Rear elevation    
  • Side elevation    
  • Drainage detail    
  • Roof detail    

Zinc clad kitchen extension in a conservation area

The existing Edwardian house in a conservation area had a dark and narrow kitchen. Access and views to the garden were limited and blocked by the toilet and utility room that occupied prominent locations on the plan.

To improve the living spaces the toilet and utility room are hidden in the heart of the plan. The dining room is placed next to the garden. Diagonal views between the various areas of the living areas are created with full-height corner windows. This blurs the distinction between the interior and exterior spaces. The new extension is clad in zinc that contrasts with the existing traditional details

Data

  • Begun: Feb 2012
  • Completed: Jul 2012
  • Floor area: 55m2
  • Sector: House
  • Total cost: £105,000
  • Tender date: Feb 2012
  • Address: 15 Collingwood Avenue, Muswell Hill, London, N10 3ED, United Kingdom

Professional Team