East London Penthouse

SIRS, London, 2012

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

Living Room View 

CGP Design (website)     Download Original

  • Living Room View    
  • Living Room View    
  • Lounge Area    
  • TV-Lounge Area    
  • Dining Area    
  • Entrance / Breakfast Area    
  • Kitchen Area    
  • Master Bathroom    
  • Bedroom View    
  • Furnishing Detail    
  • Street Level View    
  • Building Block View    
  • Site Plan    
  • Floor plan    
  • Street Elevation    
  • Section    
  • Mechanical diagram    
  • Site during strip out works    
  • Working Detail Cast Iron Entrance Door    

Conversion of a sought-after former Victorian warehouse space within conservation area into a spacious penthouse apartment

Project brief was to convert and restore a sought-after former Victorian warehouse space within conservation area a spacious luxury penthouse. Showpiece of the 252 m2 large apartment is a spectacular living room with open-plan layout and large sash-windows providing light and airy rooms.

Original cast iron features were retained and restored while industrial finishes were chosen to complement the former industrial character. The apartment contains three bedrooms with separate en-suites, two independent lobbied entrances, Guest-WC, plant and utility rooms. The open-plan layout is designed generically allowing flexible occupant usage with variable allocation of different living, dining and working islands.

Data

  • Begun: Jul 2012
  • Completed: Dec 2012
  • Floor area: 252m2
  • Sector: House
  • Total cost: £215,500
  • Funding: Private Client
  • Tender date: Mar 2012
  • Procurement: JCT Intermediate Building Contract (2011)
  • Address: Shepherdess Walk, London, N1, United Kingdom

Professional Team

Suppliers