192 Shoreham Street

Project Orange, Sheffield, 2012


Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in


Jack Hobhouse (website)     Download Original

  • Site plan    
  • Ground floor plan    
  • Second floor plan    
  • Third floor plan    
  • Section    
  • East elevation    
  • North and south elevations    
  • West elevation    

Development and rehabilitation of a redundant Victorian industrial building at the edge of the Cultural Industries Quarter Conservation Area of Sheffield

The mixed use scheme contains duplex workspace units above a double height restaurant bar with a substantial extension at roof level. The extension is designed as a contrasting but complementary volume to enhance the existing building and create a striking landmark on the inner ring road.

The construction consists of a lightweight steel frame with composite concrete/steel ‘Ambideck’ floor decks. The steel frame both supports the extension and restrains the original brick walls.

The cladding to the extension is formed from Kingspan Benchmark ‘Karrier’ insulated panels clad with sinusoidal powder coated aluminium profiled sheets. The roof to the extension is finished with an extensive Bauder sedum roof.


  • Begun: Jan 2011
  • Completed: Mar 2012
  • Floor area: 811m2
  • Sector: Office
  • Total cost: £1.3M
  • Procurement: Bespoke
  • CO2 Emissions: 62.70kg/m2/year
  • Address: 192 Shoreham Street, Sheffield, S1 4SQ, United Kingdom

Professional Team

AJBL Sponsor

SAS International

SAS International is a British manufacturer of interior products

Find out more