Ringmore Rise

Appleton Weiner, London, 2013

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

View from the garden 

Lyndon Douglas (website)     Download Original

  • View from the garden    
  • View from back garden with old and new elements    
  • View from Ringmore Rise    
  • View from bedroom with green roof    
  • Green roof view of Lewisham and beyond    
  • View of kitchen and roof ligh    
  • Daytime view from the kitchen    
  • View from the kitchen at dusk    
  • Basement plan    
  • Ground floor plan    
  • First floor plan    
  • Roof plan    
  • Front elevation    
  • Side elevation    

Extension and refurbishment of a house located on a hillside in south London to provide additional space, improve environmental performance and take advantage of spectacular views

A three-storey extension to the side of the existing house contains a kitchen on the ground floor with a master bedroom suite above and a workshop in the basement space below. A terrace runs across the full width of this extension.

The upper levels of the extension are clad with sustainably sourced stained Siberian larch cladding and insulated external render has been applied to the existing building to increase its environmental efficiency.

The house also contains a living green wall and two green roofs that are irrigated by a rainwater harvesting system.

Data

  • Begun: Apr 2010
  • Completed: May 2013
  • Floor area: 227m2
  • Sector: House
  • Total cost: £135,000
  • Funding: Private
  • Procurement: Client employed trades and subcontractors on an individual basis
  • Address: 38 Ringmore Rise, London, SE23 3DE, United Kingdom

Professional Team

Suppliers

AJBL Sponsor

Armstrong World Industries

A global leader in providing customised, multi material ceiling and wall solutions

Find out more