Bowling Green Viewing Platform

OMI Architects, Stalybridge, Tameside, 2012


Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in


OMI Architects (website)     Download Original

  • Plan    
  • Elevation    
  • Section    
  • Screens    
  • 3D    
  • Detail    

The insertion of a new structure within a historic park context. The structure replaces a dilapidated and fire damaged 1950’s prefabricated club building, and provides a raised shelter suitable for spectators of bowls matches

OMI Architects working alongside LDA Design (Landscape Architecture) have recently completed the renovation of Stamford Park, Tameside.

The new works centre around the main bowling greens situated in the heart of the park. During project consultation with the park users and in particular the veterans bowling club, it became apparent that the club house veranda played an important part in the life of the park, acting as an ideal location for viewing bowls matches. The new platform replaces a dilapidated and fire damaged 1950’s prefabricated club building, nestled within wider upgrades to the historic park.

This bespoke open structure of laser cut steel plates, masonry and oak, frames and animates views into the natural woodland area directly behind whilst providing shelter from the elements to spectators of the bowls matches.


  • Begun: Jan 2012
  • Completed: Apr 2012
  • Floor area: 59m2
  • Sectors: Sports and leisure, Public realm, Landscape design
  • Total cost: £82,444
  • Funding: Heritage Lottery Funded
  • Tender date: Nov 2011
  • Procurement: JCT SBC 2005
  • Address: Stamford Park, Darnton Road, Stalybridge, Tameside, SK15 1NH, United Kingdom

Professional Team