125 Terregles Avenue

inkdesign architecture, Glasgow, 2012

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

    Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Ground floor plan    
  • Upper floor plan    
  • Section C-C    
  • Elevations    
  • Existing ground floor plan    
  • Existing section B-B    
  • Existing elevations    
  • ProposedSectionBB.jpg    

Internal & external alterations and refurbishment of existing semi-detached villa in the Polloksheilds Conservation Area, Glasgow

A contemporary silicon jointed frameless glass lantern forms the connection between what was the existing kitchen and dining room to form an new open plan kitchen dining space. Externally, the use of the glass structure forms a subtle connection between the existing single storey out-building and the two storey villa. A new access to the rear garden was formed via new French doors from the new kitchen. The brief also required the formation of a small utility space off of the new kitchen.

Data

  • Begun: Jun 2012
  • Completed: Sep 2012
  • Floor area: 20m2
  • Sector: House
  • Total cost: £30,000
  • Procurement: Exchange of letters
  • Address: 125 Terregles Avenue, Pollokshields, Glasgow, G41 4DG, United Kingdom

Professional Team

Suppliers