54 Bolingbroke Road

Inglis Badrashi Loddo Architects, London, 2011

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

David Grandorge     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Plan    
  • Section    
  •     

Refurbishment of an existing terraced house in Brook Green

The house originally had a ground level front and rear living room, a small kitchen on the half landing, and a low basement space providing the only access to the rear garden.  Our brief was to improve the connection between the house and the garden and bring more light into the living areas.

We made the radical move of actually losing a room. We lowered the basement floor and opened up a double-height space with a new double-height window at the rear of the house. The kitchen was relocated to the new basement, with the dining table under the tall space.

Large openings formed in the existing internal walls allow all the living spaces to open on to the double height space, which acts as a kind of ‘window’ connecting all the living spaces to the garden. Sliding doors allow the living room and library to be flexibly separated if required.

Data

  • Begun: Feb 2011
  • Completed: Dec 2011
  • Floor area: 174m2
  • Sector: House
  • Total cost: £242,000
  • Tender date: Jan 2011
  • Procurement: JCT Minor Works
  • Address: 54 Bolingbroke Rd, London, W14 0AH, United Kingdom

Professional Team

Suppliers