Mayfield Road

Luis Trevino Architects, London, 2012

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

    Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Kitchen floor plan    
  • Rear elevation    
  • Section A-A    
  • Section B-B    
  • Section C-C    
  • Section D-D    
  • Section E-E    
  • Steels in progress    
  • Work in progress     
  • Glass installation    
  • Work in progress    
  • Garden sliding door head detail    
  • Patio sliding door head detail    

Rear and side single story mid-terrace house extension

This is a mid-terrace, late Victorian house situated on the south-west side of the Road. The design opens up the kitchen to the garden and create
seamless transition through a rear extension that, with minimum impact, activates the use of the garden; bring natural daylight into the kitchen and providing views on to the garden, which then becomes a continuation of the domestic space.

The final design responded to the brief by extending the rear of the house through an extruded glassed volume in sympathy with the overall massing of the house. This extruded glass volume articulates several sub-spaces, such as a courtyard and a rear patio, that merge with the kitchen and becomes an integrated space of this all glass extension.

Data

  • Begun: Oct 2011
  • Completed: Sep 2012
  • Floor area: 58m2
  • Sector: Residential
  • Total cost: £150,000
  • Tender date: May 2011
  • Procurement: JCT MWD with contractor’s design Competitive Tendering procurement process
  • Address: 19 Mayfield Road, Crouch End, London, N8 9LL, United Kingdom

Professional Team

Suppliers