one & eight

Me & Sam, London, 2011

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Andy Matthews     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Exhibition space    
  • North wall    
  • South wall    
  • South wall    
  • Boards & lights    
  • External view    
  • Opening    
  • Opening    
  • Exhibition plan    
  • Internal elevations    
  • Setup    
  • Setup    
  • Setup    
  • typical board detail    
  • axo & material components    

Temporary exhibition within an existing office space

‘me & sam’ were appointed by The Stephen Lawrence Charitable Trust to design and co-ordinate an exhibition showcasing the work of it’s bursary students as part of ongoing events in conjunction with the 1818 campaign. Since its inception in 1998, the Trust has supported over 100 young people become architects and designers.

We developed a proposal that used shuttering ply, leant against the walls of the space. The glossy black finish of the industrial material provided a perfect backdrop for the students work. Viabizzunno provided high-spec light fittings free of charge; the combination of materials and lighting elevated the space into a dramatic gallery.

Hosted by Scott Brownrigg at their Covent Garden offices, the exhibition was installed in a single day. There was a budget of £500 and the installation was undertaken by ‘me & sam’ with the help of the exhibitors and volunteers.

Data

  • Begun: Oct 2011
  • Completed: Oct 2011
  • Floor area: 45m2
  • Sector: Arts and culture
  • Total cost: £435
  • Address: Scott Brownrigg, 77 Endell Street, Covent Garden, London, WC2H 9DZ, United Kingdom

Professional Team

Suppliers