Noodles Restaurant

Gundry & Ducker Architecture, London, 2009

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

Customers become the window display at Noddles 

    Download Original

  • Customers become the window display at Noddles    
  • The rough-quality interior reflects the temporary nature of the restaurant    
  • The rough-quality interior reflects the temporary nature of the restaurant    
  • The rough-quality interior reflects the temporary nature of the restaurant    
  • Individual booths at the back of the restaurant     
  • Customers become the window display at Noddles     
  • Whitewash interior    
  • Customers become the window display at Noddles    
  • Ground floor plan    
  • Front elevation    
  • Internal elevation    
  • Internal elevation    
  • Visual of street frontage    
  • Visual of front interior    
  • Visual of rear interior    
  • Window display detail    
  • Chair detail    

Refurbishment of a Thai restaurant in Soho, largely constructed from plywood, to emphasise the temporary nature of the restaurant

The restaurant comprises a series of plywood booths, containing all the functions of the restaurant, these are placed in a white washed as found shop. The glowing red interiors with arched entrances, illuminated arrows and signage are intended to acknowledge the restaurants location in soho and reflect elements of the traditional (although disappearing) red light district.

Diners sit within booths entered through individual doorways. A large booth, with sliced away sides, is located towards the front of the shop occupied by a large communal table.

Highlights of the menu are laser cut from plywood and displayed like items for sale on shelves on the wall. The typefaces reflect the character of the different dishes available.

The builders merchants materials and rough quality of the existing shop interior are intended to express the temporary nature of the restaurant a point reiterated by the design of the chairs held together by cable ties.

Data

  • Begun: Sep 2009
  • Completed: Sep 2009
  • Floor area: 35m2
  • Sector: Sports and leisure
  • Total cost: £10,000
  • Address: Rosa’s Soho, 48 Dean Street, London, W1D 5BF, United Kingdom

Professional Team

AJBL Sponsor

Armstrong World Industries

A global leader in providing customised, multi material ceiling and wall solutions

Find out more