Dune House

Mole Architects, Suffolk, 2010

 

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Living Architecture (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • First floor plan    
  • Ground floor plan    
  • Site plan    
  • Section    
  • Detail section    
  • East elevation    
  • South elevation    
  • West elevation    
  • Concept drawing    
  • Fire place detail    

Holiday house within rolling dunes on the Suffolk coast for rental as part of the Living Architecture scheme

The house, which replaces an existing building on the site, has a faceted timber first-storey placed above a fully glazed ground floor level.

The open-plan ground floor is entirely surrounded by clear glass with sliding doors placed at the corners of the house that allow access to outdoor terraces which are set into the dunes to protect from the wind.

The upper floor, which is constructed from solid wood, contains four triangular shaped bedrooms, each with an ensuite bathroom arranged around a library. The facades of the first floor are clad with stained dark timber to relate to the existing gables and sheds found in the area, which contrast with the metal panels of the roof.

Data

  • Completed: Dec 2010
  • Floor area: 220m2
  • Sector: House
  • Address: Thorpe Road, Thorpeness, Suffolk, IP16 4NR, United Kingdom

Professional Team

Suppliers