osa MERZEN

osa_office for subversive architecture
Manchester, 2011

Subscribe now to instantly view this image

Subscribe to the Architects’ Journal (AJ) for instant access to the AJ Buildings Library, an online database of nearly 2,000 exemplar buildings in photographs, plans, elevations and details.

Already a subscriber? Sign in

 

Johannes Marburg (website)     Download Original

  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  • Ground floor plan    
  • Lower ground floor plan    
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     
  •     

Data

  • Begun: Feb 2011
  • Completed: Apr 2011
  • Floor area: 250m2
  • Sector: Arts and culture
  • Total cost: £21,000
  • Funding: Arts Council
  • Tender date: Oct 2010
  • Procurement: Traditional
  • Address: CUBE Gallery Manchester , 113-115 Portland Street, Manchester, M1 6DW, United Kingdom

Suppliers

Based on the reflection of the work of artist Kurt Schwitters, osa has developed an accessible and tangible installation in the space of the CUBE gallery in Manchester

OSA transformed the gallery space by using old or used materials provided by the city of Manchester. After the materials had been placed into the courtyard, they were thoroughly selected, divided and then ordered.

The installation grew over a period of two months, using the materials as they were provided. Visitors were encouraged to become part of the development process by bringing their own collected materials of the built environment into the gallery.